Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Btwberekener.nl

6 % of 21 % btw inclusief en exclusief berekenen

BTW tarief Duitsland

De tijd dat consumenten enkel in Nederland kochten, of dat bedrijven enkel handelden met firma’s in Nederland zelf, ligt al heel erg lang achter ons. Natuurlijk werd er al veel langer dan we ons kunnen herinneren in de grensgebieden met onze buurlanden over de grenzen heen handel gedreven. Nu steeds meer online aangekocht wordt, vallen de grenzen helemaal weg, en daarom is het goed om specifiek aandacht te besteden aan de BTW tarieven in de ons omringende landen. Dit artikel besteedt bijzondere aandacht aan het BTW tarief Duitsland.

 

Het BTW tarief Duitsland:

BTW wordt in Duitsland “Mehrwertsteuer” genoemd. Dit woord betekent, net zoals in Nederland dat het om een belasting op de toegevoegde waarde gaat. In zijn huidige vorm, werd de BTW in het toenmalige West Duitsland (BRD) ingevoerd, naar aanleiding van de Europese wetgeving die werd ingevoerd in 1968. Het BTW tarief Duitsland bestaat in de moderne vorm dus al vanaf dit jaar. Tocht heeft het BTW tarief Duitsland zoals we het nu kennen toch al een belangrijke geschiedenis doorgemaakt. Het tarief werd namelijk reeds een half jaar na de invoering ervan, verhoogd. Toch kan het Duitse BTW tarief in bepaalde gevallen lager liggen dan in Nederland of in andere buurlanden. Voor de consument kan het aanlokkelijk lijken om omwille van een lager BTW-tarief in  Duitsland, maar er komt wel iets meer bij kijken dan eerst gedacht. Voor u er erg in hebt, komt u dan nietsvermoedend in een BTW-carrousel terecht en dat mag niet de bedoeling zijn.

Overzicht BTW-tarief Duitsland

Net zoals in Nederland kent Duitsland 3 BTW-tarieven: algemeen, laag en het nultarief. Ook de regelgeving hieromtrent is gelijklopend. De percentages en tengevolge hiervan de bedragen zijn enigzins verschillend, daarom geven we u graag onderstaand overzicht:

 

  • Het algemeen of hoog BTW-tarief bedraagt in Duitsland 19%, dat is 2% lager dan het vergelijkbare tarief in Nederland.
  • Het laag BTW-tarief bedraagt in Duitsland 7%. Dit is 1% hoger dan in Nederland.
  • Ook het nultarief bestaat als BTW-tarief in Duitsland.

 

Wanneer wordt welk BTW tarief Duitsland gebruikt?

Ook hier vinden we opvallende gelijkenissen met de toepassing van de BTW-tarieven in Nederland terug:

 

  • Het hoog tarief geldt in grote mate als het algemene tarief en vinden we terug bij de zogenaamde luxeproducten.
  • Het laag tarief of verminderde tarief wordt meestal gebruikt voor basisproducten zoals voeding, net zoals in Nederland.
  • Het nultarief wordt vaak gebruikt voor buitenlandse handel. Ook hier is de regelgeving gelijklopend met deze in Nederland. BTW die niet in Duitsland wordt betaald, dient dan wel in Nederland te worden voldaan.

Wilt u meer weten over het gangbare BTW tarief Duitsland dan verwijzen wij u graag naar de desbetreffende site van de Duitse overheid. U vindt deze op http://www.zoll.de/DE/Home/home_node.html en u kunt deze site niet alleen in het Duits, maar ook in het Engels of het Frans raadplegen.